Catalan Catalan

CUINA CALENTA

DOS DELS PLATS MÉS BONS PER DINAR I/O SOPAR.

AGUIAT DE PILOTES

INGREDIENTS:

  • 4 patates
  • 1/2 kg carn picada de porc
  • 1 manadet julivert
  • 1 ou
  • 4 tallades llom o bocins de pollastre (cuixes, piteres, …)
  • 1 cabeça alls
  • 1 ceba
  • 1 tomàtiga grossa
  • 1/2 tassó vi blanc sec
  • 3 cullerades ametlla torrada picada
  • 20 g pinyons
  • farina (per enfarinar les pilotes)
  • aigua, sal, oli, prebe bo

INSTRUCCIONS:

  1. Pelau les patates i tallau en quadradets. Salau i fregiu dins una pella amb oli, que no quedin molt cuites (uns 10 minuts). Reservau.
  2. Mesclau la carn amb l'ou, el julivert trossejat, una culleradeta de sal i un polset de prebe bo. Anau formant les pilotes. Enfarinau, fregiu, dins el mateix oli de les patates, i reservau. Si no voleu emprar farina banyau-vos una mica les mans amb aigua perquè la carn no s'aferri per formar les pilotes. 
  3. Salprebau la carn i posau-la a fregir dins una greixonera amb oli i la cabeça d'alls.
  4. Quan la carn sigui mig cuita afegiu la ceba trossejada ben petita i teniu al foc uns 5 minuts, fins que la ceba comenci a ser transparent.
  5. Afegiu la tomàtiga, pelada i en trossos petits, i el vi sec i deixau evaporar una mica.
  6. Incorporau l'ametlla picada, els pinyons i 2 o 3 tassons d'aigua, que tapi la carn. Deixau al foc que bulli una estona, que la carn s'acabi de coure (uns 20 minuts o més, segons el tipus de carn).
  7. Finalment abocau les pilotes i les patates, i que bulli tot junt uns 5 o 10 minuts més.

FRIT MALLORQUÍ

INGREDIENTS PER 8 PERSONES:

  • 700 gr. de freixures de xot tallades a daus 
  • 1/2 manat de porros
  • 1 cabeça d’alls aixafats i pelats
  • 2 dl. d’oli d’oliva de Mallorca 
  • 2 prebes vermells tallats a daus
  • 1 ceba gran picada
  • 0,5 kg. de patata tallada a daus
  • 200 gr. de faves tendres trossejades
  • 50 gr. de mongetes tendres trossejades
  • 50 gr. de pèsols
  • 3 fulles de llorer
  • una branqueta de fonoll fresc
  • condimentar amb sal, pebre acabat de moldre i una miqueta de prebe vermell

PREPARACIÓ:

Posar al foc una paella amb a meitat d’oli, fregir els alls a foc suau, afegir les entranyes netes, donant força al foc i cuinar durant 10 minuts, removent de tant en tant. Reservar a un recipient a part.

A la mateixa paella amb la resta de l’oli sofregir la ceba i el llorer, fins que quedi ben suat, afegir una miqueta de sal i reservar amb el xot. Sofregir amb un raig d’oli les faves tendres, els pèsols, les juemongetes i el prebe vermell, sofregir tot.

Afegir el xot i la ceba ja cuinats, condimentar, afegir les patates i la resta d’ingredients, i finalment el fonoll picat.

 

Subcategorías

© Cuina Mallorquina.