Catalan Catalan

ENTRANTS

AQUÍ TROBAREU ÉS MILLORS I MÉS TRADICIONALS ENTRANTS MALLORQUINS.

COCARROI DE VERDURA

INGREDIENTS:
  • Un tassó i mig - Aigua
  • Un tassonet - Oli d'oliva
  • Un tassonet - Saïm fos
  • Farina, la que prengui la massa
  • Una - Col-i-flor
  • Un manat - Bledes
  • Un manat - Grells
  • Panses, pinyons i julivert
  • Sal i pebre bo
PREPARACIO:

Rentar la verdura, tallar-la petita i salpebrar-la. Després d'una estona, es premerà i es tirarà el suc. S'ha afegirà oli i pebre bo i ja es podrà emprar com a farciment.

Dins d'un ribell, batre el saïm, l'oli d'oliva i l'aigua un parell de minuts. Posar la farina formant un clot dins d'un ribell, mesclar els ingredients i formar una pasta manejadissa i que no s'aferri.

Amb una porció de pasta, fer una rodona i amb l'ajut d'un aprimador fer-ne una rodona. Al centre s'hi posarà una quantitat del farcit sense que toqui les parets. Es doblegarà la pasta amb el farcit al bell mig i s'uniran les parets doblegant les juntes de la unió.

Es posaran els cocarrois dins la llauna prèviament untada d'oli d'oliva i s'enfornaran 45 minuts a 200 graus.

PANADES

INGREDIENTS:
  • 1 got d'aigua
  • 1 got oli d'oliva
  • 1 porció / got de mantega de porc
  • 1/2 kg de farina
  • 1 cuixa de xai o la part que més us agradi
  • 1 mica de cansalada salada
  • 1 tros de sobrassada
  • 1/2 de pèsols
  • Sal i pebre

PREPARACIÓ:
Salpebrem la carn i la sofregim una mica en paella.

En un bol o bol, afegim els ingredients per fer la massa (aigua, farina, mantega i oli) i barregem bé fins que quedi una massa homogènia.

Agafem una bola de pasta i vam començar a fer una mena de cassoletes.

Anem omplint amb els trossets de carn de xai que ja hem sofregit, trossets de cansalada i trossets de sobrassada. En cas de voler-amb pèsols, els posem també.

Agafem una altra bola de pasta i aplanem amb forma arrodonida per tapar la cassoleta. Anem tancant.

Preescalfem el forn a 180 graus i posem al forn les empanades aproximadament durant uns 45 minuts.

Subcategorías

© Cuina Mallorquina.