Catalan Catalan

CRESPELLS

INGREDIENTS: (Suposem que es fan 18 unitats)

  • Farina de rebosteria (o fluixa) 500 g     
  • Sucre en pols 60 g  
  • Rovell d'ou 1  
  • Oli d'oliva verge extra
  • 1 tasseta de cafè     
  • Suc de taronja 1 tassa de cafè  
  • Aigua 3/4 de tassa de cafè  
  • Mantega de porc a temperatura ambient 100 g     
  • Ratlladura de llimona 1/2

 

INSTRUCCIONS:

  1. El primer és barrejar l'oli d'oliva amb la mantega amb les mans, desfent aquesta última fins a aconseguir una barreja cremosa.
  2. Afegim la resta dels ingredients menys la farina i tornem a barrejar fins que obtinguem una massa homogènia. Finalment, afegim la farina, tota de cop i amassem bé fins que ens quedi una barreja uniforme.
  3. Formem una bola, l'emboliquem amb paper film i la deixem reposar mitja hora guardada a la nevera.
  4. Passat aquest temps, l'estirem amb un corró, deixant la massa amb un gruix considerable, i amb els talladors de crespells (que tenen forma de flor, estrella o cor) formem les pastes.
  5. Les coem a forn precalentat a 180º durant uns 20 minuts o fins que estiguin daurades.
© Cuina Mallorquina.